Presenter till en friluftsmänniska

Jag fyller snart år och kom att tänka på vad en friluftsmänniska kan tänka sig önska i present. Det finns både prylar och upplevelser som skulle förgylla och uppskattas. Här är några saker som jag kom på och som säkert fler friluftsmänniskor kan tänkas ha på sin önskelista.

Uteprylar för cirka 500 kr

Kylryggsäck 30 L

En ryggsäck som håller matsäck och dryck kall i det stora facket som har isolerande material. Den kan hålla packningen kall i några timmar, men med kylmatta eller kylklamp kan tiden förlängas.

Kan köpas hos Smartasaker

Primus Trail Stove

Ett litet kök som fästs direkt på en gasbehållare. Kan koka 1 liter vatten på 3,5 minut med Flow Burner™-teknologi. Max effekt på 2500 W och lätt justerbar ventil.

Kan köpas hos Outnorth

Mugg från Lemmel Kaffe

En tålig mugg med dubbla väggar i rostfritt stål. Lemmel Kaffe kallar den för daug och just denna har texten ”Vid utkanten av internet” graverat på muggen.

Kan köpas hos Tacticalstore

Urberg ficklampa 1000 lm

Den här ficklampan har fyra olika ljusnivåer och den starkaste klarar hela 1000 lumen. Lampan är tillverkad i tålig aluminium och laddas upp via en USB typ-C port.

Kan köpas hos Outnorth

Friluftsprylarna för mellan 500-2500 kr

Xtorm solcellsladdare

En vatten- och stöttålig powerbank med solceller som har stöd för snabbladdning med 20W (PD och QC 3.0). Batteriet i den har en kapacitet på 10 000 mAh vilket räcker för minst 3 fulla laddningscykler av en smartphone.

Finns att köpa hos Kjell.com

Leatherman Surge multiverktyg

Den är endast 7,8 x 11,5 cm men i den finns hela 21 olika verktyg som är bra att ha tillhands. Multiverktyget har till exempel en liten såg, sax, knivblad, tång, avbitare med mera. Tillverkad i 420HC och 440C rostfritt stål.

Kan köpas hos Tacticalstore

Friluftskläder från RVRC

RevolutionRace gör prisvärda friluftskläder i hög kvalitet. De kan hålla nere priset genom att bara sälja genom sin egen webbshop, utan mellanhänder. I sortimentet finns allt en friluftsmänniska har nytta av ute i naturen.

Kolla in sortimentet här

Exklusiva presenter för 2500-10 000 kr

Resa till Schladming

I Schladming finns mycket vacker natur, vandringsleder, cykelleder och närhet till äventyrsparker och andra adrenalinfyllda aktiviteter utomhus. En researrangör som är experter på området är Lion Alpin.

Läs mer på Lion Alpin

Abisko View 2 tält

Ett riktigt proffsigt, lätt att montera, tält från Fjällräven. Abisko View 2 är självstagande, har oslagbar ventilation och dubbla absider. Tältet är mycket vindstabilt tack vare de korslagda bågarna. Innertältet har torklina och sex fickor.

Finns att köpa hos Outnorth

En bra present anpassad till friluftsaktiviteterna

När du väljer ut en present är det bra att vara införstådd med vilka friluftsaktiviteter som personen i fråga gillar mest. Är det en prylnörd finns ju risken att personen redan har de flesta grejjer man behöver, men försök att luska reda på om det finns en önskelista.

Vad man behöver och har nytta av beror på vilken friluftsaktivitet det är. Några säkra kort är ju dock multiverktyg, stormkök, friluftskläder som ofta nöts ut snabbt (strumpor etc).

Förnödenheter som frystorkad mat, energibars och T-sprit till stormköket är ju sånt som alltid går åt. Den typen av presenter är det ingen risk med att ge bort. Är du osäker och chansar på en pryl som du inte vet om hen har kan du ju alltid spara kvittot så det går att byta ifall att.