Bästa Fjällräven vandringsbyxor

Det svenska märket Fjällräven har ett fint sortiment av byxor för vandring och friluftsliv. Vilka är de bästa vandringsbyxorna för fjällvandring enligt oss? Vi har gjort vår bedömning utifrån sortimentet som Fjällräven hade till säsongen 2023.

1. Fjällräven Keb Trousers

Fjällräven Keb Trousers, bästa vandringsbyxan enligt oss

Enligt oss är Keb Trousers den bästa modellen som Fjällräven har just nu. Det är ett par friluftsbyxor gjorda i tekniskt avancerade material, med skön passform och många bra funktioner. När du värdesätter bra kvalitet så ska du välja Fjällräven Keb Trousers, som finns i modeller för Dam och Herr.

Det som gör byxorna så slitstarka är Fjällrävens material som kallas för G-1000. Det har de satt på utsatta delar som stuss, benens framsida inklusive knän och nedtill på benens innersida. Dessa områden utsätts för mycket nötning under långa vandringar och när du ibland står på knä.

Keb Trousers tillverkas i två olika längder: Regular och Long, där long har 5 extra centimeter. På insidan av låren finns en ventilationsöppning som du kan reglera med dragkedjan. Överskottsvärme går också att släppa ut längs vaden.

Undvik att slita på bensluten genom att använda remjusteringen med spänne för att få byxorna att sitta bra. Du kan också använda kroken och fästa den till kängorna.

Ficka framtill på Fjällrävens Keb Trousers

Bra vandringsbyxor ska också ha funktionell förvaring och där tycker vi att Fjällräven Keb har bra lösning. Det finns två stora fickor på framsida lår med lock som du knäpper fast. I höften finns två öppna fickor och en extra meshficka finns på insidan för småsaker.

2. Fjällräven Abisko Light

Fjällräven Abisko Light friluftsbyxa i 4-vägsstretch

Abisko Light är perfekta friluftsbyxor för vandring under varma sommardagar. De är sydda i en stretchig variant och förstärkta med G-1000 Lite där så behövs. Byxorna har förstärkta områden nertill och på insidan av vaderna.

Även om Abisko Light är ganska svala i sig självt så har de även fått ventilationsdragkedjor för att du ska kunna släppa ut överskottsvärme.

Med förböjda knän får du en skön passform och precis som Keb Trousers har du goda möjligheter till förvaring i de fyra fickorna.

3. Keb Eco-Shell Trousers

Fjällräven Keb Eco-Shell Trousers, gröna friluftsbyxor / skalbyxor för året runt

Vill du ha skalbyxor som funkar året runt kan du kolla in Keb Eco-Shell Trousers. Visst, de här byxorna kostar mer än dubbelt så mycket som rena vandringsbyxor men då har du ett par som funkar alla årets säsonger.

Vattenpelaren är på hela 30 000 mm så du kan till och med skippa regnbyxor. Andningsförmågan är på imponerande 26000g/m2/24h vilket gör att du kan ha de på i tuff terräng när det är lätt att bli lite svettig. Materialet är tåligt samtidigt som det följer med i kroppens rörelser och ventilerar ut den kroppsfukt som bildas när du rör dig.

Cordura-förstärkningar i fållen och på vadernas insida skyddar mot slitage från kängor. Vattenavvisande dragkedjor längs sidan för ventilation och på-/avklädning.