Butiker för friluftsliv

Sverige är ett land där många ägnar sig åt friluftsliv och det finns många butiker som säljer utrustning för camping, vandring och aktiviteter i naturen. Det finns friluftsutrustning på stora kedjor som Intersport, XXL och Stadium men också renodlade friluftsbutiker med allt inom outdoor som till exempel Naturkompaniet.

Två kunder i en butik för friluftsliv

På Internet har det ploppat upp flera bra nischade e-butiker inom outdoor/friluftsliv. Priserna ligger i regel lägre och väldigt många erbjuder fri frakt, fri retur och har bra kundservice.

  • Outnorth, en mycket välsorterad och användarvänlig nätbutik. Snabba leveranser och har bra kampanjer på säsongsvaror. Fri frakt över 499 kr, fria returer och 30 dagars öppet köp. Outnorth är inte bara en onlinehandel, de har också fysiska butiker i Kalmar och Växjö.
  • Beredd.se, en butik med ett noga utvalt sortiment för prepping och överlevnad men också fina produkter för friluftslivet.
  • Outdoorexperten, en nätbutik med ett brett sortiment inom outdoor. De har butik i Västerås på Kranbyggargatan 1. På deras hemsida kan man beställa i princip allt man behöver för en fjällvandring. Fri frakt och fritt byte på alla ordrar över 595 kr.
  • Friluftsland.se, stort utbud av allt man kan tänka sig. Kläder och utrustning från ledande varumärken.
  • Friluftsvaror.se, var faktiskt första butiken med outdoor på nätet. Företaget startades redan 1968 och har förutom andra varumärken också egen tillverkning med egna varumärken som till exempel Fjällmark.