Vandra i svenska fjällen på sommaren

I Sverige finns många fina fjäll att besöka på sommaren för vandring men även andra friluftsaktiviteter. Vandringsleder, fjällstationer och övernattningsstugor är väl efterhållna. Under perioden juni-september är det lämpligt att bege sig ut på fjällvandring i något av de svenska fjällen.

Jämtlandsfjällen

Jämtland karta, landskap, landskapsvapen

Jämtlandsfjällen har många bra ställen för vandring. Vålådalen och Helags är populära besöksmål. Den del av fjällen som är mest populärast för vandring är vad som brukar kallas för Jämtlandstriangeln.

Lapplandsfjällen

norrbotten, karta, länsvapen

Lappland är stort och likaså är vidderna i de lappländska fjällen. Här finns flera nationalparker där du kan fjällvandra i flera dagar, bestiga Sveriges högsta berg och koppla av med fiske i klara fjällsjöar.

Härjedalsfjällen

Härjedalen, karta, landskapsvapen

I Härjedalen ligger Funäsfjällen som vintertid bjuder på härlig skidåkning. Sommartid finns det många olika aktiviteter att göra. Fiske, paddling, ridning och cykel är populära aktiviteter och såklart vandring.

Det finns många fina vandringsleder i de svenska fjällen och till de flesta fjällstationer kan man även ta sig vinter tid genom turåkning längs uppmärkta vinterleder.