Schladming-Dachstein

Schladming-Dachstein är ett populärt resmål för skidåkare men också vandrare. Här finns många olika vandringsleder i varierande svårighetsgrad. Det som gör Österrike och Alperna extra trevligt är alla de mysiga, genuina restauranger och gästgiverier som finns utmed vandringslederna och i byarna.

Dachstein sommarbild

I området finns många vackra vandringsleder och sevärda platser. Några turer och platser som vi kan rekommendera är:

  • 4 dagar runt Gosaukamm
  • Vandra runt hela Dachstein (6-10 dagar, Dachstein Rundweg)
  • Gå över Dachstein Sky Walk, Österrikes högsta hängbro

920 kilometer cykelvägar

Det finns otroligt mycket fina cykelleder i Schladming. Med över 920 kilometer cykelväg kan du utforska nya platser varje dag. Växla mellan idylliska, lugna sträckor och utmana dig själv i actionfylld downhill nerför pisterna i skidområdet.

Över 920 km cykelled i Schladming, Österrike

Den längsta pisten för downhill med mountainbike är hela 4,5 km lån. Den startar på 1830 meters höjd på toppen av berget Planai och slutar nere i byn Schladming. Ner kan du välja mellan 11 olika leder beroende på hur tekniskt du vill det ska vara.

Cykelutrustning kan man hyra på en sportaffär i byn. Där finns också elcyklar för den som behöver lite tramphjälp.

Wilde Wasser Riesacher vattenfall

Ett besöksmål som många vandrare går till är vattenfallet Riesacher på vandringsturen som kallas för Wilde Wasser (vilda vatten). Här kan du njuta av en fantastisk natur som är svårslagen.

Riesacher är det högsta vattenfallet i området Steiermark och ljudnivån när de stora vattenmassorna faller ner är dånande. Här kan du se en fotopresentation från området.

Schladming sommarkort

Om du bor på Hotel Planai får du ett sommarkort som ger tillgång till 100 olika attraktioner i området utan kostnad. Du kan besöka badplatser, äventyrsparker, gå på museum och även åka lift med kortet.