Vandringsbyxor

Komfort och funktion är två ledord som vi tycker ett par bra vandringsbyxor ska uppfylla. Det gäller oavsett om det är en lång fjällvandring eller en skogsvandring på några timmar.

Funktionella vandringsbyxor ska sitta skönt och vara tillverkade i ett material som andas men som samtidigt tål tuffare tag. Supertunna byxor kan kännas skönt när solen gassar men om det blåser upp till storm vill du inte frysa om benen.

vandringsbyxor, skog

Funktionell vandringsbyxa och vandringsshorts i ett

Vädret är en makt vi inte kan råda så mycket över och speciellt i fjällvärlden kan det skifta väldigt snabbt från strålande solsken till stormig regnskur. Att kunna reglera kroppsvärmen är viktigt när man vandrar så även på benen med vandringsbyxorna på.

Det finns funktionella vandringsbyxor som går att omvandla till vandringsshorts snabbt och enkelt. De kan ibland kallas för zip-off byxor och har en dragkedja i knähöjd.

Flera av de stora tillverkarna av vandringskläder så som Lundhags och Bergans har denna typ av friluftsbyxa i sina kollektioner. Klassiska Fjällrävens bästa vandringsbyxor håller hög kvalité och har den funktionalitet som fjällvandrare efterfrågar.

Även uppstickarna Revolution Race har många lite billigare vandringsbyxor i sitt utbud. De finns med i vårt urval av tre prisvärda vandringsbyxor du kan köpa idag.

Zipoff vandringsbyxor Fjällräven, Women's Keb Gaiter Trousers
Zipoff vandringsbyxor Fjällräven – Keb Gaiter Trousers

Köpa vandringsbyxorna på nätet

Det finns flera nätbutiker som har bra sortiment av friluftskläder. Här är några med direktlänkar till kategori vandringsbyxa.