3 prisvärda vandringsbyxor

Prisvärda vandringsbyxor ska ha ett rimligt pris i förhållande till kvalitet och funktion. Utmaningen med alla prylar vi köper, så även kläder för vandring, är hållbarhet och därför är prisvärdhet så mycket mer än bara prislappen här och nu.

Vi har valt ut några av våra favoriter bland byxor för vandring och friluftsliv för att få bästa upplevelsen. Detta är tre av våra bästa tips på vandringsbyxor som vi tror kommer att bli långvariga följeslagare i ditt liv i och med naturen.

Våra tre bästa tips på vandringsbyxor

1. Lundhags Makke Pant

1. Lundhags Makke Pant

Det här är Lundhags mest populära vandringsbyxa och det beror nog på den höga komforten och de många funktionerna som byxorna har.

Full rörlighet med passform som passar alla kroppstyper. Byxorna är gjorda i Lundhags Polyester Cotton mix, en blandning av ekologisk bomull och återvunnen polyester. Schoeller Dryskin-stretchmaterial vid säte, knän och gren.

Makke Pant har två handfickor med blixtlås och två lårfickor med blixtlås och bälgkonstruktion.

2. Fjällräven Vidda Pro Trousers Regular

2. Fjällräven Vidda Pro Trousers Regular

Vi gillar svenska varumärken som designar outdoorutrustning med mycket erfarenhet från svenska fjäll. Vidda Pro Trousers är slitstarka vandringsbyxor från Fjällräven och är tillverkade i deras G-1000®-väv.

Materialet är starkt i sig självt men de har förstärkt stuss och knän med dubbla tyglager.

Med sina sju fickor ger Fjällräven Vidda Pro Trouser bra möjligheter till förvaring. En av fickorna är tillräckligt stor för att du ska få plats med fjällkartan. Byxorna har också en yxficka och en invända säkerhetsficka.

3. Revolution Race Silence T-zip Pants

3. Revolution Race Silence T-zip Pants

Tycker du att byxor som kostar över tusenlappen är lite väl dyra? Vi lyfter in utmanaren Revolution Race som kan hålla nere sina priser tack vare att de tagit bort återförsäljarledet.

Silence T-zip Pants kan du få för kring 1000 kr men ibland även billigare ifall du träffar av en kampanj.

De här vandringsbyxorna har Zip-funktion strax ovanför knät, vilket gör att du kan omvandla de till shorts när det är varmt ute. RVRC Silence T-zip Pants är tillverkade i 4-vägs stretch och har förböjda knän. En nackdel är att det endast finns en ficka på byxorna.

Detta påverkar om det är prisvärda vandringsbyxor eller inte

Att avgöra om ett par vandringsbyxor är prisvärda eller inte beror på flera faktorer. Här är några viktiga faktorer att överväga:

  1. Material: Vilket material är byxorna gjorda av? Är det slitstarkt och hållbart nog för den typ av vandring du planerar? Har det andningsbara egenskaper för att undvika att du blir svettig och blöt inifrån? Är vandringsbyxorna gjorda i ett vattentåligt material som kan stå emot regn.
  2. Komfort: Är byxorna bekväma att bära under långa vandringar? Har de en bra passform och rörlighet för att göra vandringen behaglig? Hur känns de mot huden? Små detaljer som bidrar till ökad funktionalitet kan vara att de går att dra över vandringsskorna ifall du vill byta till shorts eller ta av zipoff-delen utan att ta av dig skorna.
  3. Design: Har byxorna funktionella egenskaper, som fickor, justerbar midja, ventilationsdragkedjor så du kan minska risken för svett mellan skinkorna och låren? Är de lätta att ta på och av, speciellt i utmanande terräng eller väderförhållanden?
  4. Hållbarhet: Hur länge kan byxorna hålla innan de behöver ersättas? Högkvalitativa vandringsbyxor bör hålla i flera år vid ordentlig vård.
  5. Pris: Är kostnaden för byxorna rimlig givet deras kvalitet och egenskaper? Jämför priset med andra byxor av liknande kvalitet för att avgöra detta. Billiga byxor kan vara en dålig investering om de inte håller länge.
  6. Varumärkets rykte: Vilket rykte har varumärket som gör byxorna? Läs recensioner och få rekommendationer för att avgöra om de är kända för att göra högkvalitativa produkter.
  7. Hållbar produktion: Om miljö- och social hållbarhet är viktiga för dig, kan du också vilja överväga hur byxorna produceras. Använder företaget etiska arbetspraxis? Är materialen miljövänliga?

Kom ihåg att ”prisvärd” inte alltid betyder ”billigast”. Ibland kan det vara värt att betala mer för byxor som kommer att hålla länge och ge dig den komfort och prestanda du behöver.