Baklucketält

Läste du vårt inlägg om att sova i bilen och känner att du skulle behöva lite mer plats i din bil? Då kan ett baklucketält göra att du får några extra kvadratmeter boyta. Här får du tips på några tält och saker att tänka på.

Precis som namnet avslöjar så monteras den här typen av tält på bilens baklucka. Det finns olika storlekar på tälten, vilket såklart avgör vad du kan använda det till.

Många modeller är gjorda för att monteras på lite högre bilar som vans (campervans) och SUVs. Det finns även tält som kan funka till lägre sedanmodeller som Tesla Model 3.

Outwells baklucketält

Woodcrest baklucketält från Outwell monterad på en minibuss
Outwell Woodcrest. Återförsäljare: Beredd

Woodcrest är ett populärt baktält till minibussar och vans. Det har en fristående design, fönster med myggnät och ett löstagbart golv. Tältet går att montera bakom eller vid sidan av bilen.

Tältet väger 11,2 kg och har full ståhöjd på 200 cm. När Woodcrest baktält är nedpackat tar det liten plats på 66 x 32 x 32 cm.

Outwell Sandcrest är en annan tältmodell och den har specifikt designats för att kunna passa bakluckor på Peugeot Rifter, Citroën Berlingo, VW Caddy och liknande bilar. Enligt måtten kan det dock passa många fler.

TältMin höjdMax höjdKan passa bilar som:
Easy Camp Fairfields180 cm205 cm
Outwell Sandcrest S155 cm185 cmVolvo V70, Volvo XC60, Volvo EX30, Tesla Y
Outwell Dunecrest S170 cm185 cm
Outwell Dunecrest L175 cm205 cmVW T5, VW T6, Caravelle, Transporter, Mercedes Benz V-class, MB Vito, MB Marco Polo
OBS! Vi har inte testat montera på de angivna bilmodellerna. Det är endast matchat mot de mått som framgår av tälten och bilmodellen som utgör kriteriet för att vi tagit med den i listan.

Reimo Tent för VW minibussar

Reimo Tent, baklucketält till VW minibussar
Reimo Tent på en VW T4. Återförsäljare: ScandiHills

Det här tältet från Reimo Tent passar till VW T4, T5 eller T6. Det träs på bakluckan och ger snabbt ett extra rum till din minibuss (campervan).

Dörren på sidan går att sätta upp för att ge ett ljusare och luftigare rum därinne. Måtten är H: 208 x B: 200 x D: 195 cm. Tältet väger bara 4,4 kg och det har en vattenpelare på 3000 mm.