Wagrain på sommaren för aktiva barnfamiljer

Wagrain är ett ställe dit många åker för bra skidåkning men det är också en pärla för barnfamiljer på sommaren. Orten ligger i Österrike och är sedan 1996 med på UNESCOs världsarvslista på grund av dess rika historik och musik.

Vandra i Wagrain på 350 km vandringsled

Det finns kring 350 km vandringsled i området fördelat på ett 30-tal vandringsrutter. Här finns etapper från 5-17 km som passar för olika nivåer av vandrare. Många av turerna passerar förbi mysiga restauranger där man kan fylla på sina energidepåer.

Man kan antingen starta och gå dagsetapper från samma ställe eller ta vandringsbussen till en annan ort och utgå därifrån.

Hängbro i Wagrain, Österrike

Äventyrsland på bergstopp

En riktig favorit hos barn är det äventyrsland som finns vid toppen av Grafenbergliften. Här kan barn och vuxna leka i hinderbanor och klättra. Med över 30 stationer att prova på finns det något för alla. Du som har små barn kan ta dig hit med barnvagn också.

Andra populära aktiviteter i Wagrain

Mountainbike är något som lockar många på sommaren i Wagrain. Här finns både möjlighet att cykla längs leder eller ta lift upp och köra downhill ner. Det finns utrustning att hyra på plats så du kan lämna din egen cykel hemma om du vill eller inte har någon.

Missa heller inte möjligheten att prova på rodel. Lucky Flitzer i Flachau är ett utflyktsmål som passar bra en dag då benen behöver vila. Att åka rodel nerför berget är som en bergochdalbana fast bara nerför.

Resa till Wagrain

Närmaste större stad till Wagrain är Salzburg. Därifrån kan du till ett okej pris boka transport tur och retur för ca 50 €. Om du kör själv är det väg A10 från Salzburg i sydlig riktning och sen svänger man av åt höger på väg 163 i höjd med Reitdorf.

En researrangör som erbjuder Wagrain som resmål på sommaren är Lion Alpin. Se mer info här.