Om sidan

Jag heter Svenne och startade den här hemsidan om fjällvandring. Här kan du läsa om hur idén till sidan föddes och varför jag tog steget att förverkliga den.

Som liten växte jag upp i Östersund, huvudorten i Jämtländs län. Staden ligger vid östra kanten av Storsjön med en vacker utsikt mot Jämtlandsfjällen. Med endast 1-2 timmars bilresa kan man ta sig till foten av fjällen och bege sig ut på vandring eller åka skidor.

Med en pappa som var mycket intresserad av djur, fåglar och natur blev det ofta en eller ett par gånger per år vandringar antingen i låglänt landskap eller i fjällen. Vissa gånger var det bara jag och pappa men också hela familjen gick på fjällvandringar.

Saker som jag nu som vuxen kommer ihåg var spännande var att sova i tält, korsa bäckar och forsar samt att bestiga fjälltoppar och se den mäktiga utsikten. När jag tänker på den tiden är det bara positiva tankar som kommer spontant. Att det var jobbigt att gå så långt, tungt att bära eller att man ibland kunde attackeras av en hord av mygg…det är inte det första som kommer fram.

ikon fjallvandring.com
FJALLVANDRING.COM

Den här sajten startade jag försommaren 2013 i ett sorts utbildningssyfte, mest för min egen del, men också för familjen. Jag lät de ställa sina frågor och jag skrev ner mina egna. Sen körde jag igång och började läsa på. Lånade en hel del böcker, läste på olika sajter på nätet och sammanställde den fakta jag tyckte var värdefull. Resultatet kan du ta del av här på sidan.

Hoppas att sidan ger dig inspiration och svar på frågor du har när det gäller fjällvandring!

Kanske vi ses på leden?

//Svenne

Kontakt

epost: kontakt@fjallvandring.com