Äventyrsryggsäckar för 100-120 L packning

För flerdagars eller veckolånga äventyr behövs mycket packning. Äventyrsryggsäckar rymmer 100 L och vissa ända upp till 120 L packning. I en sådan får du plats med allt från tält och sovsäck till extrakläder, mat och utrustning för det långa äventyret.

En äventyrsryggsäck måste också vara bekväm och funktionell för att din vandring ska bli så bra som möjligt. Innan du ger dig av ska provpacka den och hitta bästa platsen för varje liten pryl. Saker du kan behöva snabbt ska vara lättillgängligt medan andra saker kan ligga långt ner i ryggsäckens stora fack.

Några bra saker att kolla efter på en stor och bra vandringsryggsäck är:

  • Stark ram
  • Avtagbart topplock
  • Frontfickor med dragkedjor
  • Sidofickor för vattenflaska och snabb energi

3 riktigt stora fjällvandringsryggsäckar


Fjällräven Kajka 100 L

 Fjällräven Kajka 100 L

En klassiker bland långvandrare! Fjällrävens Kajka har vunnit priser flera gånger och det faktum att den överlevt som ryggsäck i över 10 år visar på hur funktionell och omtyckt den är.

Ramen är bygg i björkträ och den har avlastande höftbälte sam ergonomiska axelremmar. Det går att anpassa Kajka 100 efter bärarens rygg och axlar.

Lundhags Saruk Expedition 120 L (110+10)

Lundhags Saruk Expedition 120 L

Ytterligare en svensk rejäl ryggsäck med stor packvolym. Den här är en av få ryggsäckar som rymmer totalt 120 L, fördelat på 110 liter i stora ryggsäcken och 10 liter extra i det avtagbara topplocket.

För att kunna bära Saruk Expedition 110+10 L Regular Long bör du vara 180 cm eller längre. Den har ett styvt Carry Comfort 4.0-system som ger förutsättning för riktigt långa äventyrsvandringar.

Bergans Trollhetta V5 95 L

Bergans Trollhetta V5 95 L

Okej, det fattas 5 L i den här stora ryggsäcken för att det ska vara 100 liter. Det finns dock goda möjligheter att haka på extra packning utanpå Bergans Trollhetta V5.

Ryggsäcken passar personer som är mellan 180-200 cm och har en överkroppslängd på 43-60 cm. Rygglängden går att justera för bästa passform inom dessa gränser.