Rubicson dynamoradio: vad tycker folk om den?

Rubicson dynamoradio är en elektronisk enhet som kombinerar flera funktioner för nödsituationer och utomhusaktiviteter där tillgång till eluttag saknas. Det är en av de billigaste vevradios som finns att köpa i Sverige, men håller den vad som utlovas?

dynamoradio Rubicson i svart färg
Så här ser radion ut med dynamo, ficklampa och radio

I produktbeskrivningen på Kjell.com (enda återförsäljare) framgår att radion laddas genom att veva en inbyggd dynamo eller via en Micro-USB-kabel. Radion ska ha automatisk kanalsökning och lättåtkomliga volymknappar.

Enheten inkluderar en ficklampa och en utgående USB-port för att med vevgeneratorn ladda mobiler och surfplattor. Batterikapaciteten är på 2000 mAh och tillverkad i plast är den både lätt och kompakt, vilket gör den enkel att ta med sig.

Vad tycker de som testat Rubicsons dynamoradio?

Det finns många recensioner och åsikter om denna dynamoradio. Överlag är köparna positiva och det gäller att ha rätt förväntningar på en sån billig produkt. Vi har läst igenom alla recensioner som fanns skrivna fram till juni 2024 och här är några återkommande omdömen och kommentarer:

Positiva omdömen

  • Mångsidighet och funktionalitet: Många kunder uppskattar att radion kombinerar flera funktioner som radio, ficklampa och powerbank, vilket gör den praktisk för nödsituationer och utomhusbruk.
  • Lätt att använda: Flera recensioner nämner att radion är enkel att hantera och använda, med både automatisk och manuell kanalsökning samt tydliga kontroller.
  • Portabilitet och kompakt design: Radion får ofta beröm för sin kompakta storlek och lätta vikt, vilket gör den lätt att bära med sig och förvara, perfekt för resor och camping.

Negativa omdömen

  • Dålig radiomottagning och ljudkvalitet: Många kunder klagar på att det är svårt att få in radiostationer tydligt och att ljudet ofta är svagt eller av låg kvalitet, även på högsta volym.
  • Svårigheter med kanalinställning och -minne: Flera användare rapporterar att radion inte behåller de inställda kanalerna efter avstängning, vilket innebär att man måste söka upp stationerna på nytt varje gång man använder radion.

Av 1059 lämnade omdömen hade Rubicson vevradio ett snittbetyg på 3,9 av 5,0 den 27/6 2024. Läs vad folk har skrivit här.