Extra lång & extra bred sovsäck

Är du både kraftig och lång behöver du en sovsäck som är rejält tilltagen både på längden och på bredden. En generös bredd gör att du sover gott och kan röra dig inuti sovsäcken.

Tillräcklig längd på sovsäcken behöver du för att inte frysa om axelpartiet och kanske även kunna dra sovsäckshuvan över huvudet om det känns skönt.

En sovsäck som är både extra lång och extra bred är Marmot Sawtooth Long X-wide. Den är konstruerad för att vara en 3-säsongs sovsäck med bra egenskaper för att hålla värme och komfort. Sovsäcken har en generös bredd för axelmått på hela 90 cm.

Marmot Sawtooth 90 cm bred och 215 cm lång sovsäck
Marmot Sawtooth Long X-wide

Totallängden på sovsäcken är 215 cm men du kanske vet att maximal kroppslängd som får plats är kortare än så. En tumregel är att dra bort 15-20 cm på sovsäckens totala längd.

Tycker du att Marmots sovsäck kostade lite för mycket? Då kan vi rekommendera budgetvalet från Urberg med sin Extra Wide Sleeping Bag. Den väger lite mer och har syntetisk fyllning istället för dun, vilket gör att den är billigare att tillverka.

Urberg Extrabred sovsäck i blå färg

Den är inte lika tillåtande i längden och ger bäst komfort upp till 190 cm kroppslängd. Sovsäcken kostar mellan 800-1200 kr beroende på säsong och kampanj och köps hos Outnorth som äger varumärket.

Om den är för kort för dig kan du kolla in vår guide för superlång sovsäck för upp till 200 cm långa personer.

Fler breda och långa sovsäckar

SovsäckAxelbreddLängd
Marmot Trestles Elite Eco 20 Long X-Wide92,5 cm198 cm
Rab Ascent 700 Extra Wide86 cm200 cm
Längd = maximal kroppslängd