Hilleberg Helags

En väldigt populär serie med tält från svenska Hilleberg är Helags, uppkallad efter den högsta bergstoppen i Jämtländska Helagsfjällen. Tälten finns i två storlekar och tre olika färger.

Helags 2

Hilleberg Helags 2 i röd färg. Mått på inner- och yttertält visas
Hilleberg Helags 2 i röd färg. Mått på inner- och yttertält.

Ett lätt 2-mannatält för sommarvandring och har Hillebergs färgkod YELLOW. Bruttovikten är låga 2,4 kg och det inkluderar 16 Y-Peg UL markpinnar och 9 mm tältstänger som behövs för att hålla tältet uppstagat.

Sovytan är 120 cm bred och totalytan i innertältet mäter 2,9 kvadratmeter. Därtill finns absid vid ingången och även möjlighet till förvaring under yttertältsduken på andra sidan.

Helags 2 är ett tunneltält med yttertältsväv gjord av Kerlon 1000 (20 D High Tenacity, Ripstop Nylon 66) med vattenpelare på 5000 mm och ett golv med 15 000 mm.

Helags 3

helags tremannatält från hilleberg i gul färg
3-mannatältet Hilleberg Helags 3 i färgen Sand

3-mannatältet är uppbyggt av samma material och med samma teknik men lite större helt enkelt. Bredden på sovytan är 155 cm och innertältets totala yta 3,7 kvadratmeter. Trots att man får plats ytterligare en person i Helags 3 väger det endast 2,6 kg, alltså bara 0,2 kg mer än Helags 2. Outnorth är återförsäljare och har flera färger även på Helags3.

Så monterar du Helags fjälltält från Hilleberg