Myr Outdoor: Friluftskläder & utrustning i retro stil

Det här inlägget är en sponsrad presentationstext för varumärket Myr Outdoor.

Det norrländska märket Myr Outdoor grundades av David Andersson i Luleå (Norrbotten) 2022 med målet att vara ett livsstilsmärke för friluftsmänniskor. Men behövs det verkligen ännu ett nytt svenskt varumärke i denna nisch? Jo, det menar David själv som vill gå tvärtemot trenden kring superlätta, viktoptimerade kläder och utrustning.

Myr Outdoor logotyp

Kläderna och utrustningen som Myr Outdoor designat och säljer i egen webbshop tillverkas i tåliga material där vikten inte är i fokus alls. Man ska kunna lita på att sin anorak eller flanellskjorta håller och inte repas sönder av en kvist i skogen.

Detsamma gäller de ryggsäckar i retrostil som Myr släppt hittills: Granlund 35, Arvies 30 och Ängberg 20. Funktionaliteten kommer av att de tål mycket slit och släng i naturen tack vare gediget läder som vaxats. Ryggsäckarna har många fiffiga fack, spännremmar och hållare för yxa, fiskespö eller hopfällbara vandringsstavar.

Vaxad anorak Aspliden
Aspliden anorak

Fjällvandrarna på den här bilden har på sig en vaxad anorak som heter Aspliden. Den finns att köpa i tre olika färger (röd, gul, grön) och fem olika storlekar (XS, S, M, L och XL).

Anoraken har en stor känguruficka framtill och sidofickor på sidorna med dragkedja. Mobilen kan förvaras på insidan i en särskild mobilficka.

Huvan och den höga kragen ger extra skydd mot vind på kalfjället. Det går även att använda den här jackan som liggunderlag i fullt öppet läge.