Storhogna

De jämtländska fjällen i södra delen av landskapet börjar här i Storhogna som är en populär skidort på vintern, hopbyggd med Klövsjö och ligger nära Vemdalen. På sommaren kan man hitta många fina vandringsleder i området och utgå från högfjällshotellet med ett prisbelönt spa.

Storhogna bjuder på något lättare fjällterräng än många andra platser och man behöver inte avverka massor av höjdmeter. En vacker dagstur är den som utgår från hotellet och går förbi samevistet och Fallmoranfallet. Det är en tur på cirka 7,5 km och som tar ungefär 4 timmar.

För de minsta barnen finns en mycket lätt vandringsled som utgår från Storhogna Sport & Eventhus. Den kallas för Pluppstigen är 800 meter med cirka 30 meters höjdmetersskillnad. Längs stigen ska man leka sig fram och klara av balansgång, hoppa på stubbar och stenar samt smaka på vatten ur fjällbäckar. Missa för plupps skull inte Plupps kåta, stol och eldstad längs vandringen.

Vill du ha mer utmanande vandringar med många höjdmeter är det bara 10 minuter med bil till Vemdalen.

Resa till Storhogna

transport bil ikon

Storhogna ligger längs väg 315 som går mellan Rätan och Hede. Genom Rätan går E45 med närmaste större stad Östersund norrut och Sundsvall söderut.

Boende i Storhogna

Vill du ha total avkoppling före, efter eller mellan dina vandringsturer är det Storhogna Högfjällshotell & Spa som gäller. Där kan man sova gott, äta gott och få olika typer av spabehandlingar eller bada i poolen.

Storhogna Högfjällshotell & Spa

Du hittar lediga boenden i Storhogna med närliggande områden på Booking.com