Djupdalsvallen

Till Djupdalsvallen kan du ta dig med bil mot en bomavgift för Mittåkläppsvägen. Här finns en stor parkering och många utgår härifrån för att göra en topptur upp på Mittåkläppen (1212 möh). Våffelstugan serverar våfflor under högsäsong både vinter- och sommartid.

Vägen är skyltad från Bruksvallarna och en cirka 10 km lång grusväg som passerar vackra Messmörtjärnen och Fålåtjärnen på vägen upp.

Vandra till Djupdalsvallen

Vill du hellre vandra till Djupdalsvallen kan du utgå från Ramundberget, bortom campingen och bron över Ljusnan. Där ska du sedan följa skyltning Gruvturen brant upp på fjället.

Gruvturen från Ramundberget mot Djupdalsvallen

Det finns flera vägval som tar dig till Djupdalsvallen och du kan välja att gå på skrå förbi Norrgruvorna och Gammelgruvan eller vidare uppåt på fjället. Den tyngre sträckningen tar dig förbi Glimtjärn och på östra sidan av Gruvvålen. Den har beteckningen T1 på vissa kartor över vandringsleder i området.

Från Ramundberget till Djupdalsvallen är det ungefär 5,5 km med en stigning på 210 höjdmeter.

Topptur Mittåkläppen

Mittåkläppen 1212 meter över havet
Mittåkläppen 1212 möh

Med utgångspunkt från Djupdalsvallens säter kan du göra en topptur upp på Mittåkläppen. Vandringen är 6 km t/r och för att ta dig upp måste du bestiga 340 höjdmeter upp på toppens 1212 meter över havet.

Är det bra väder har du en milsvid utsikt och kan se Sylarna, Predikstolen, Helags, Anåfjället och Ljusnan slingra sig i meandrar nere i dalgången.