E-butiker som säljer vandrarutrustning

En del saker vill man känna och klämma på. Stora kedjor som Intersport, XXL och Stadium har ett visst sortiment för outdoor och friluftsliv. Där finns också bra sportkläder som funkar utmärkt i fjällmiljö. Vill du besöka en butikskedja med fysiska butiker kan du kolla om Naturkompaniet finns i närheten av där du bor.

På Internet har det ploppat upp flera bra nischade e-butiker inom outdoor/friluftsliv. Priserna ligger i regel lägre och väldigt många erbjuder fri frakt, fri retur och har bra kundservice.

  • Outnorth, en mycket välsorterad och användarvänlig nätbutik. Snabba leveranser och har ofta bra kampanjer på säsongsvaror. Alla som anmäler sig till deras nyhetsbrev får 5% i välkomstrabatt.
  • Outdoorexperten, en nätbutik med ett brett sortiment inom outdoor. De har en fysisk butik i Västerås på Kranbyggargatan 1. På deras hemsida kan man beställa i princip allt man behöver för en fjällvandring. Fri frakt och fritt byte på alla ordrar över 500 kr.
  • ITAB Outdoor, storts sortiment av kläder, skor och kängor för uteliv. Har eget lager, vilket gör att leveransen är snabb.
  • Sportamore, den största nätbutiken för sport- och fritidsutrustning. De har inte det bästa sortimentet för fjällvandrare men där finns kläder och en del utrustning till bra priser.
  • Frystorkadmat.se, säljer precis som namnet förtäljer – frystorkad mat!
  • Friluftsland.se, stort utbud av allt man kan tänka sig. Fjällkläder och utrustning från ledande varumärken. Bra priser.